„Plava nedelja“ u Nišu: Smeh i igra su zajednički

Deca sa poteškoćama u razvoju Specijalne škole „Bubanj“ sa Domom učenika, deca iz drugih niških škola, nastavnici i roditelji obeležili su „Plavu nedelju“ zajedničkim druženjem, igraonicama i sportskim takmičenjima.

Poruka sa obeležavanja „Plave nedelje“, kome je prisustvovala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradska većnica za obrazovanje Marija Ranđelović i predstavnice Kola srpskih sestara je „Smeh i igra su nam zajednički“.

Nastavnici i roditelji dece iz Specijalne škole „Bubanj“ čine jednu plemeniti stvar čineći decu sa poteškoćama u razvoju ravnopravnim članovima društva sa svim ostalim osobama, rekla je gradonačelnica Niša obraćajući se prisutnima.

Ona je školi predala prigodnu donaciju i poručila roditeljima, deci i nastavnicima da su im vrata Gradske kuće uvek otvorena.

Deca sa poteškoćama u razvoju su važan integracioni faktor lokalne zajednice i Grad Niš radi i pruža podršku da njihove potrebe u zajednici budu zadovoljene.

Sa direktorom škole Goranom Malovićem i nastavnicima, gosti su obišli kabinet za hemiju i kabinet za životne veštine. Škola je sopstvenim sredstvima ugradila dva lifta za decu sa poteškoćama u razvoju.

izvor i foto: ni.rs