Otvoren Omladinski centar u Žablju

Omladinski centar, odnosno Kancelarija za mlade novo je mesto u kojem će omladina iz opštine Žabalj imati priliku da kvalitetno provodi vreme i da učestvuje u mnogobrojnim radionicama i edukacijama, poput učenja stranih jezika, pripreme za buduća zanimanja, učestvovanja u organizaciji raznih predstava i događaja.

Svečanom otvaranju, osim predstavnika učeničkog parlamenta, prisustvovali su predsednik opštine Uroš Radanović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Milan Savić.

Projekat je realizovan na inicijativu lokalne samouprave, a za celokupnu realizaciju trebalo je oko godinu dana, podsetio je Uroš Radanović:

  • Smatram da će okupljanja mladih na ovaj način umnogome uticati na podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Mladi ljudi su motor i pogon razvoja svakog društva, a njihova kreativnost i znanje učiniće da lokalna samouprava ima svetlu budućnost punu prosperiteta – poručio je Radanović.

Pokrajinski sekretar Dane Basta kazao je da će Omladinski centar biti ponos svim mladima ove opštine.

  • Zahvaljujući inicijativi lokalne samouprave, mladi će od sada imati lep objekat, u kojem će se kvalitetno družiti i sprovoditi svoje ideje i planove. Nadam se da će upravo iz ove prostorije izaći mnogi kreativni predlozi, koje će sekretarijat podržati. U narednom periodu planiramo da realizujemo zajedno mnoge aktivnosti – podvukao je Dane Basta.

Državni sekretar Milan Savić objasnio je da Ministarstvo omladine i sporta podržava lokalne samouprave kad je u pitanju otvaranje i opremanje kvalitetnih prostora za mlade i da će to nastaviti da čini.

  • Izuzetno cenimo što Opština Žabalj brine o svojoj omladini i želi da im omogući da imaju adekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što mi podržavamo u svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade. Upravo na ovaj način lokalna samouprava, pokrajina i republika pokazuju koliko su mladi u fokusu našeg društva danas i koliko je briga o mladima ono što mi kao država stavljamo u fokus naše agende – kazao je Savić.

Predstavnici učeničkog parlamenta SŠ „22. oktobar“ iz Žablja poručili su prisutnima da će nove prostorije i sve što one nude doprineti lakšem radu na projektima i aktivnostima koje nameravaju da sprovode, zajedno sa svim članovima Omladinskog centra.

M. Rašić

Izvor: dnevnik.rs

Foto: pexels.com