Odžaci: Učitelj sa svojim đacima osnovao muzički bend

Grupa učenika Osnovne škole “Branko Radičević ” iz Odžaka muzikom ulepšava svakodnevicu svojih školskih drugara. Neretko se na odmorima čuje zvuk gitare ili bubnja iz učionice učitelja Mirka Miljkovića koji je pre tri godine došao na ideju da osnuje školski bend. Ti osnovci sada već su poznati po specifičnoj interpretaciji rok hitova ali i dečjih pesama.

Pet članova benda “Novi talas”iz Odžaka neguje odličan muzički ukus i kvalitetan zvuk uz gitare, bubanj i usnu harmoniku i to uspešno dele sa svojim vršnjacima.

Svirajući najveće rok hitove i dečje pesmice lako dižu publiku na noge.

“Prvo sam dolazila na probe, svideo mi se ritam i htela sam da probam i ispostavilo se da mi dobro ide sviranje bubnjeva”, rekla je za RTV Nađa Ćirić.

“Druženje mi se sviđa na probama i ja sam došao u bend kroz probe. Pevali smo, šalili smo se. Pevam i horski. Najviše volim da pevam pesme od Zdravka Čolića i EKV”, pohvalio se Vasilije Dragosavac.

“Gledala sam teču kako svira gitaru i jako mi se svideo zvuk. On mi je i kupio prvu gitaru, prelepu, i ja sada sviram u školskom bendu”, navodi Dunja Dragosavac.

“U prvom razredu sam počeo da sviram bubnjeve. Učitelj je prepoznao moj talenat. Najviše volim da sviram dečje pesmice u rok fazonu ali, osim bubnjeva, sviram i usnu harmoniku. Jednom sam zamolio učitelja da umesto njega ja sviram taj instrument”, objašnjava je Lazar Stanković.

Nijedna muzika ovoj deci nije strana zbog toga što ih je učitelj Mirko u taj svet uveo još u prvom razredu.

“Za muziku su veoma zainteresovani. To je jedan vid komunikacije među ljudima, univerzalan, bez obzira o kojoj vrsti muzike se radi. Oni su to prepoznali kroz emocije i neka svoja osećanja izražavaju upravo putem muzike. Za sada radimo obrade pesama. Nemaju svojih pesama. Negde jeste u planu da se uradi nešto tome slično, ali potrebno je još iskustva i prakse”, ocenjuje učitelj Mirko Miljković.

Kada završe četvrti razred i odu od učitelja Mirka, ovaj bend će nastaviti da svira nekim novim klincima i generacijama.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay.com