Održana sednica Privremenog organa opštine Kula

Na jučerašnjoj sednici Privremenog organa opštine Kula ispred članova se nalazilo deset tačaka dnevnog reda. Razmatrani su izveštaji Kulturnog centra Kula i Domova kulture iz Crvenke, Sivca i Ruskog Krstura za 2021. godinu. Direktori ustanova su u svojim izlaganjima objasnili da su u otrežanim uslovima radili u prošloj godini, zbog epidemiloške situacije, ali u najvećem delu uspeli su da realizuju plan rada koji je bio planiran, kao i da investiraju u same objekte.

Izveštaji su jednoglasno usvojeni.

Likvidacioni upravnik JP „Zavod za izgradnju“ Kula – u likvidaciji, Bojana Dević, iznela je godišnji likvidacioni izveštaj ovog preduzeća i tom prilikom rekla da sa datumom 31.12. 2021. godine ova nekadašnja uspešna firma ima potraživanje preko 10 miliona dinara. U prošloj godini ukupan dug se smanjio za preko 32 procenta. Članovi Privremenog organa opštine Kula su usvojili ovaj godišnji izveštaj.

Na sednici razmatran je i usvojen između ostalog i izveštaj o korišćenju sredstava Budžetskog fonda zaštite životne sredine opštine Kula za 2021. godinu.

Izvor i foto: kula.rs