Nova oprema i radna odeća za Dom zdravlja Žabalj

Svi zaposleni u Domu zdravlja Žabalj dobili su po dva kompleta novih uniformi, i medicinski i nemedicinski radnici, a stigla je i oprema za Službu hitne medicinske pomoći, od koje je jedan od najznačajnijih uređaja respirator. Uniformu i opremu u ukupnoj vrednosti od 2,1 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava.

Predsednik opštine Uroš Radanović uručio je nova sredstva za rad zaposlenima i tom prilikom se zahvalio svima na požrtvovanosti, u cilju očuvanja zdravlja stanovnika opštine.

  • Ovo je još jedna donacija koju smo kao lokalna samouprava obezbedili Domu zdravlja. Svi zaposleni, na čelu sa direktorom, od početka pandemije ulažu nadljudske napore kako bi zdravstvena zaštita u opštini Žabalj funkcionisala najbolje moguće i nesumnjivo je da su zaslužili da rade u najboljim uslovima – rekao je Radanović.

Opština Žabalj od početka pandemije konstantno je ulagala u Dom zdravlja, opremivši kovid ambulante za odrasle i decu, u nekoliko navrata donirali su novu opremu, a najskorija ulaganja, od pre nekoliko nedelja, odnose se na opremanje novih toplih čekaonica za kovid pacijente, kao i na rekonstrukciju krova u ambulanti u Čurugu.

Direktor Doma zdravlja dr Nikola Jakšić kaže da se jako obradovao novoj uniformi, koju dugo godina nisu dobili, a takođe, zadovoljan je što je Služba hitne medicinske pomoći dobila i opremu koja im je bila potrebna.

  • Da budem iskren, nismo se nadali ovakvom poklonu. Opština nam je obezbedila dva kompleta uniformi vrhunskog kvaliteta, a najviše će značiti zaposlenima koji su često na terenu, osoblju hitne i patronažne službe, kao i vozačima, bitno je da je uniforma topla i nepromočiva – veli Jakšić i dodaje da su zaposleni požrtvovano radili od početka pandemije, da niko od njih nikada nije pokušao da izbegne svoje obaveze, maksimalno su bili posvećeni, čak i do granica izdržljivosti, tako da su apsolutno zaslužili sve što je lokalna samouprava obezbedila, a koja definitvno ima sluha za sve njihove potrebe.

M. Rašić

Izvor: dnevnik.rs

Foto: pixabay.com