NIS donirao 17 miliona dinara za bezbednost u 12 osnovnih i srednjih škola u Kikindi

U okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, kompanija NIS donirala je 17 miliona dinara namenjenih unapređenju bezbednosti dece i nastavnika u 12 osnovnih i srednjih škola u Kikindi. Uvođenjem savremenih sistema zaštite, više od 4.000 učenika kikindskih škola imaće bolju bezbednost, a školska imovina biće zaštićenija.

Projekat „Uvođenje sistema tehničke zaštite u osnovnim i srednjim školama u Kikindi”, čiju je realizaciju kroz program „Zajednici zajedno“ podržala kompanija NIS, predstavljen je u kikindskoj OŠ „Sveti Sava”.

„Radi se o uvođenju video nadzora i alarmnog sistema u 12 osnovnih i srednjih škola u Kikindi. Zapravo je to 8 osnovnih – 6 redovnih, Muzička i škola „6. Oktobar“, kao i i četiri srednje škole“, rekla je direktorka OŠ “Sveti Sava” Gordana Rackov.

Bezbednost dece u školama i kvalitetno obrazovanje, vrednosti su koje kompanija NIS deli sa zajednicom u kojoj posluje. Upravo zahvaljujući realizaciji programa „Zajednici zajedno“ i uvođenju sistema zaštite, više od 4.000 učenika kikindskih osnovnih i srednji škola biće bezbednije.

„Ovo nije jedini projekat koji smo radili, nije jedina godina pa bih se osvrnuo na istorijat projekta „Zajednici zajedno“ u okviru koga smo uložili 236 miliona kroz 164 projekta u Kikindi do danas“, napomenuo je rukovodilac pogona Severni Banat Milan Borenović.
„Nastavljena je tradicija i realizovan projekat u 12 škola, čija je ukupna vrednost 17 miliona dinara. Kako bi se video nadzor obezbedio za svaku školu, da bi sigurnija i bezbednioja bila deca“, kazao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvom unutrašnjih poslova, kompanija NIS podržala je 83 škole širom Srbije, a donacija u vrednosti od 114,5 miliona dinara bila je usmerena na unapređenje digitalizacije nastavnog procesa , kao i povećanje bezbednosti dece i nastavnika.

Izvor i foto: rtv.rs