Kula u budućnosti vidljivija na turističkoj mapi Srbije

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, doktor Nenad Ivanišević i direktorica Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, posetili su Kulu. Tokom ove posete prvo su razgovarali sa predsednikom Privremenog organa, Damjanom Miljanićem, direktorom Turističke organizacije opštine Kula, Vladimirom Stankovićem i predstavnicima lokalne samouprave. Glavna tema razgovora je bila predstavljanje opštine Kula na turističkoj mapi Srbije, kao i unapređenje turističkih dešavanja i manifestacija u Kuli. Nakon razgovora predstavnici lokalne samouprave i gosti su posetili školu “Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu i razgovarali sa nastavnicima i predstavnicima Mesne zajednice o nestereotipnosti samog Ruskog Krstura i turističkim mogućnostima koje ovo selo pruža.

Direktorica Turističke organizacije Srbije je istakla značaj koji predstavlja obrazovanje budućih turizmologa istakavši detalje današnje posete. Danas je napravljena smernica kojom će se ići kada su u pitanju Opština Kula i Ruski Krstur. Cilj je da se unaprede promotivne aktivnosti ovih destincija i da se one približe i stranim i domaćim turistima. Labović napominje da je jedanko važno iskoristiti i približiti i široj populaciji mnoštvo manifestacija koje naša Opština organizuje.

Kada je saradnja Sekreterijata za za privredu i turizam i naše Opštine u pitanju, Ivanišević je naveo da je ključni faktor za uspeh zapravo otvorenost Damjana Miljanića da prepozna značaj turizma, i navodi da je cilj današnje posete da se nastave dogovori vezani za turizam Kule. Ivanišević, napominje da je ovaj sekreterijat u Zapadnobački okrug investirao preko 30 miliona dinara, a u sam razvoj turizma preko 4,5 miliona dinara. Dok je u Kulu investirano preko 7 miliona dinara. Kako je u toku priprema izrade strategija turizma Vojvodine, danas su sa Miljanićem i njegovim saradnicima konkretno o ovoj temi razgovarali. Značajan aspekt po pitanju turizma u našoj Opštini predstavlja verski turizam, naglašava Ivanišević. On dodaje da će turistički potencijal i Kule, ali i Ruskog Krstura biti predstavljeni na narednom Sajmu turizma.

Predsednik Privremenog organa, Damjana Miljanić, je naveo da je zadovoljan današnjom posetom i da u budućnosti vidi da će se Kula popeti n lestvici turističkih destinacija, s obzirom da Ruski Krstur razvija turitičke kapacitete. Tradicija i kultura Rusina je veoma važan segment planova za turistički razvoj Kule u narednom periodu. Miljanić se ističe da je podrška nadležnog sekreterijata i Turističke organizacije Srbije velika, i da je od izuzetnog značaja za razvoj Kule.

Izvor i foto: kula.rs