Kikinda uzima učećče u projektu ” Odbojka zove, moj prvi smeč”

Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezentacija Srbije u odbojci i Zoran Olajić, koordinator i stručni saradnik projekta “Odbojka zove, moj prvi smeč“ posetili su Kikindu. Odbojkaški stručnjaci obišli su Dom učenika “Nikola Vojvodić” i SC “Jezero”, kako bi se na licu mesta uverili sa kakvim smeštajnim i sportskim kapacitetima raspolaže Kikinda. Gosti su ocenili da naš grad ima potencijal da bude uključen u organizaciju odbojkaških turnira za mlađe muške uzrasne kategorije:

– Nosimo sjajne utiske iz Kikinde, u pogledu postojeće sportske infrastrukture. Očekuju nas razgovori, ali se nadam zaključenju saradnje jer volja postoji sa obe strane. Odbojkaši savez se trudi da promoviše odbojku u čitavoj zemlji. Kikinda nam je interesantna jer ima odbojkašku tradiciju, a ovaj projekat za cilj ima afirmaciju ovog sporta među dečacima i devojčicama- saopštio je Bojović, dok je Olajić priznao da mu je ovdašnja sportska infrastruktura dobro poznata jer je rođen u Kikindi:

-Ovde sam napravio prve odbojkaške korake. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, ovde se igrala kvalitetna superligaška odbojka. Muška i ženska ekipa su imali zapažene rezultate. Kikinda ima potencijal za ono što nam treba i naše odlične utiske prenećemo nadležnima u Beogradu. Muški odbojkaški klub se bori za ulazak u Prvu ligu. Nadamo se ponovnom susretu i definisanju naših predloga. Hendikep Kikinde je što nema hotel, kako bi se organizovale veće manifestacije, poput Balkanijade. Besplatna škola odbojke pokrenuta je pre 14 meseci, a obuhvatili smo 1.300 dečaka iz 30 gradova – konstatovao je Olajić. Nadovezao se gradonačelnik Kikinde. Nikola Lukač upriličio je prijem za funkcionere OSS. Razgovoru je prisustvovao i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu:

-Možemo da se u narednom periodu nadamo da ćemo sklopiti sporazum sa Odbojkaškim savezom Srbije i da ćemo ugostiti decu koja učestvuju na kampovima. Cilj nam je da promovišemo odbojku, da budemo dobri domaćini deci uključenoj u ovaj projekat, ali i budućim šampionima koji će braniti boje Srbije- izjavio je Lukač i ukazao gostima da je Kikinda grad sporta.

-Dom učenika je tokom proteklih pet godina ugostio veliki broj vrhunskih sportstkih ekipa i reprezentacija. Predstavnnici Odbojkaškog saveza Srbije uverili su se da naš objekat ima sjajne uslove za smeštaj sportskih ekipa. U okviru projekta „Odbojka zove, moj prvi smeč“ uključen je NTC sistem sportskog rada u koji je naš grad puno uložio u prethodnim godinama- naveo je LJubomir Vasičin, direktor Doma učenika “Nikola Vojvodić”. Da su gosti bili zadovoljni onm što su videli u kikindskom “hramu sporta” potvrdio je Dejan Pudar, direktor SC “Jezero”:

– Za nas je značajno što ćemo moći da budemo domaćini deci iz čitave Srbije, kao i što su čelnici OSS zadovoljni onim što su videli u “Jezeru”- rekao je Pudar.

Izvor: kikinda.org.rs

Foto: pixabay.com