Humanitarni vašar za lečenje Nataše Nedić iz Sremske Mirovice

Mališani iz vrtića “Bubamara” Sremska Mitrovica u dvorištu svog vrtića su organizovali humanitarni vašar da bi prikupili sredstva za lečenje sugrađanke Nataše Nedić. Njena borba protiv retkog oblika tumora traje godinama. Ovo je samo jedna od akcija koje Mitrovčani sporovode već duže vreme kako bi pomogli Nataši.

Mališani su na svojim štandovima prodavali grickalice, slatkiše i rukotvorine, koje su vešte ručice napravile uz pomoć vaspitačica. Deca su svesna da je ovaj vašar humanitarnog karaktera.
Nataša Nedić je majka dečaka koji ide u ovaj vrtić te su se drugari i vaspitačice organizovali i pokrenuli plemenitu i humanu akciju, kojoj su se priključili i ostali roditelji, babe, dede i rodbina.

PU “Pčelica” učestvuje u svakoj humanitarnoj akciji i organizuje veliki broj radionica za decu sa ovom tematikom kako bi kod dece razvili svest o humanosti i pružanju pomoći.

Nataša vodi bitku sa opakom bolešću već godinama. Od početka akcija 2019. godine do sada, prikupljena je velika suma novca.

Nažalost, pored velikog broja različitih medicinskih terapija, ništa nije dalo efekta te se porodica okrenula novim i modernijim metodama lečenja, koje su, takođe, veoma skupe.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje Mitrovčani organizuju kao pomoć Nataši.

Svi koji žele da pomognu mogu da pošalju sms poruku 723 na broj 3030 ili uplate sredstva na broj žiro računa humanitarne fondacije.

Izvor: rtv.rs
Foto: Sremska TV