Da li znate šta je “NS Open 2022”

Znate li kojih se glodara bojao Džordž Orvel, kog hrišćanskog sveca grad Solun slavi kao svog zaštitnika i šta radi ikona u naslovu priče Milorada Pavića? Ako ne, znači da verovatno ne znate količinu informacija koju zna prosečan ljubitelj kvizova. A prvi put u našoj zemlji, ljubitelji takve vrste takmičenja, okupili su se da znanjem savladaju protivnike na turniru “NS Open 2022”.

70-tak takmičara iz zemlje i regiona, na dve lokacije u Novom Sadu, kroz sedam različitih kvizova, od sporta do istorije, u bojnom polju moždanih vijuga, prezentovalo je svoje umeće. Oni sa višegodišnjim iskustvom istakli su značaj ovakvog događaja.
Ako ne, znači da verovatno ne znate količinu informacija koju zna prosečan ljubitelj kvizova. Prvi put u našoj zemlji, ljubitelji takve vrste takmičenja, okupili su se da znanjem savladaju protivnike na turniru “NS Open 2022”.

Oko sedamdeset takmičara iz zemlje i regiona, na dve lokacije u Novom Sadu, kroz sedam različitih kvizova, od sporta do istorije, u bojnom polju moždanih vijuga, prezentovalo je svoje umeće. Oni sa višegodišnjim iskustvom istakli su značaj ovakvog događaja.

Iako ste verovatno nekada i sami svoje znanje proveravali rešavajući ukrštene reči, osmosmerke i druge mozgalice, kvizaši danas svoju formu održavaju najčešće učestvujući u pab kvizovima.

Najboljima, a to su ovoga puta Dean Kotiga, Ivan Andonov, Nemanja Čedić, Matija Nikolilć i Darko Krčmar, uručene su nagrade koje su obezbedili Turistička organizacija grada, Kulturni centar, Novosadsko pozorište, ŠopiNS i Fondacija 2022.

Izvor: rtv.rs
Foto: PrtSc/YouTube/RTV