Centar za socijalni rad Kula u novom ruhu

Godinama je osoblje Centra za socijalni rad Kula imalo glavobolju kada je u pitanju prostor za rad. Prostorije koje su godinama deljene sa Nacionalnom službom zahtevale su konkretnu rekonstrukciju. Danas je situacija dijametralno suprotna i ova institucija ima uslove za rad koji su adekvatni ustanovi ovakvoj tipa. Gordana Vakula, direktorka Centra, ne krije zadovoljstvo kada vidi u kakvom su stanju ove prostorije danas:

„ Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je Centar za socijalni rad, posle dugog niza godina i dugog čekanja, konačno dobio pristojne i za rad prihvatljive prostorije. Veoma smo zadovoljni svime što je do sada urađeno i ovo je prilika da se zahvalimo lokalnoj samoupravi, koja je obezbedila sredstva. Nadamo se da će naš dalji rad biti lakši i bolji, a pritom moram da napomenem da je rad u Centru veoma ozbiljan, odgovoran i težak posao, te je svako poboljšanje uslova rada u njemu itekako velika stvar.“

Priliku da vide sve što je urađeno imali su predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Privremenog organa opštine Kula, Damjanom Miljanićem. Takođe, u poseti su bili i Predrag Rajić i Lav Grigorije Pajkić, koji nisu sakrili zadovoljstvo onim što su videli u ovoj instituciji.

Izvor i foto: kula.rs