AK “Apatin” ovog vikenda na Kupu šampiona u Portugaliji

Istorijski uspeh napravili su seniori Atletskog kluba Apatin plasmanom na Kup šampiona koji će se ovog vikenda održati u Portugaliji. Tim povodom, atletičare je danas u „Plavoj“ sali opštine Apatin ugostila predsednica opštine Apatin Dubravka Korać sa svojim saradnicima.

AK Apatin danas putuje u Portugaliju gde će u nedelju 06. februara biti održano 57. Kup evropskih šampiona u muškoj konkurenciji, kao i 39. izdanje za žene. Naš klub će biti tamo i braniće boje Republike Srbije i predstavljaće opštinu Apatin u konkurenciji 31 kluba iz 20 evropskih zemalja, gde će na „crti“ u trci od 10 km biti 120 najjačih trkača, te je velika čast što ćemo se pojaviti tamo, rekao je ovom prilikom predsednik AP Apatin Goran Čegar.

Goran Čegar se ispred kluba zahvalio opštini Apatin koja je pomogla finansijski da se plati put kako bi naši atletičari otputovali u Portugaliju.

Medijima se nakon prijema apatinskih atletičara obratio i sekretar sportskog saveza opštine Apatin Radomir Radujko.

Veoma mi je drago zbog ovog uspeha i što će momci da stoje rame uz rame sa atletičarima koji su učestvovali na olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima. To je samo dovoljan pokazatelj koliki je ovo uspeh i njima sasvim dovoljan motiv. Ja mogu da kažem ispred sportskog saveza da ćemo i dalje maksimalno pratiti i podržavati uspehe svih naših klubova kako ekipnih, tako i pojedinačnih sportova. Ovo je jedan lep uvod u ovu takmičarsku godinu, kako Atletskog kluba, tako i generalno sporta u Apatinu i nadam se da ćemo se više puta u buduće nalaziti ovde sličnim povodom, rekao je Radomir Radujko.

Izvor i foto: soapatin.org