600 miliona za saobraćajnu i putnu infrastrukturu u Subotici

Nastavlja se ulaganje u saobraćajnu i putnu infrastrukturu u Subotici. U taj posao biće uloženo oko 600 miliona dinara, od toga čak 200 miliona za horizontalnu i vartikalnu signalizaciju.

U Subotici su trenutno u toku radovi na asfaltiranju Sivačkog puta u dužini od 570 metara. Grad je za taj posao izdvojio blizu 18 miliona dinara. Radi se o jednoj kraćoj deonici, ali veoma bitnoj za Mesnu zajednicu “Mali Bajmok” koja se naslanja na Industrijsku zonu u Subotici.
“U planu je izgradnja kružnog toka na mestu gde dolazi do ukrštanja sa Batinskom i Mačvanskom ulicom, pa dalje, narednih 300 metara, prema Industrijskoj zoni, čime će biti ispunjen jedan od uslova za dalji razvoj Industrijske zone”, objašnjava Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Asfaltiranje Sivačkog puta otvara mogućnost za realizaciju drugih projekata, a u isto vreme vreme će pomenuti radovi doprineti tome da se rastereti Somborski put, koji trpi veliki pritisak zbog subotičkog “Buvljaka”.

“Na desnoj strani ove saobraćajnice je planirano da se izmesti Kvantaška pijaca, koja se trenutno nalazi u centru grada. Pored te parcele imamo parcel koja je namenjena za dalje širenje Industrijske zone i naravno samo rasterećenje saobraćaja na Somborskom putu, koji stvara ozbiljne problem s obzirom na to da se tu nalazi “Buvljak””, ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Samo u martu Grad planira ili već započeo rekonstrukciju i izgradnju oko tri kilometra saobraćajnica, i za to je izdvojeno 76 miliona dinara. Lokalna samouprava je pored toga kod Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja aplicirala za 170 miliona dinara podrške za asfaltiranje i rekonstrukciju oko 15 kilometara ulica.

Izvor i foto: rtv.rs