Vučić: Ulažemo 41 milion evra u bolnicu u Subotici

Predsednik Srpske napredne stranke i kandidat za predsednika Republike Srbije ispred liste “Zajedno možemo sve” koju su uz SNS podržali i SPS i SVM, Aleksandar Vučić, održao je juče predizborni skup u Subotici.

Na skupu koji je okupio preko devet hiljada građana Subotice na Trgu Slobode obratili su se i Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Igor Mirović.

Predsednik Srpske napredne Stranke Aleksandar Vučić okupljenima je rekao : – Ovo je najveći skup na kojem sam u ovoj kampanji bio, i velika mi je čast da se obratim ovolikom broju ljudi.

Reći ću nekoliko reči o onome šta ćemo da utradimo u Subotici. Iako ljudi vole više da čuju neke ružne stvari, reći ću da ćemo 41 milion evra da uložimo u bolnicu u Subotici, da ona bude ponos Subotice – rekao je Vučić.

Predsednik SNS je dodao da će se završiti i čuveno Narodno pozorište u Subotici, kao i da će započeti gradnja pruge Subotica – Segedin.

Mogli smo da budemo najbolji na svetu u tenisu, košarci, pa i u fudbalu, ali nikad pre nismo bili najbolji u ekonomiji. Ne živimo kao u Nemačkoj ili Švajcarskoj, ali živimo mnogo bolje. To nam treba, da idemo napred. Ekonomija, ekonomija, ekonomija”, kazao je Vučić.

Predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić istakao je da se izvinjava Mađarima jer ne poznaje njihov jezik, i da na mađarskom zna da kaže samo “dobar dan” i “pazi na voz”, i rekao da će u budućnosti naučiti jezik kako bi iskazao svoje poštovanje.

Na samom kraju, predsednik SNS je rekao: – Znam da mi je ovo najveći skup svih vremena u Subotici. Sve ovo što ste mi priredili, nikad neću zaboraviti”

Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara se takođe obratio okupljenima, istakavši da mu je velika čast što danas prisustvuje ovom velikom skupu u Subotici, a kako je dodao, posebna je čast to što ima priliku da se obrati na svom maternjem jeziku.

Naše nadanje je danas realnost, i Srbija je danas jača nego što je ikada bila – rekao je Pastor.

Pastor je dodao da je, sve što je do sada urađeno, preobražaj Srbije u jednu uglednu zemlju – rekao je on.

Vučić vidi mnogo dalje od svog nosa, i iz tog razloga mislim da je vaša podrška na predsedničkim izborima obaveza i čast – dodao je Pastor.

Izvor i foto: Vojvodina uživo