Vanja Udovičić, Davor Štefanek, Goran Marinković i Dane Basta posetili su opštinu Kula

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima, zatim Davor Štefanek, predsednik i Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Srbije, kao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetili su danas opštinu Kula. Visoke zvanice dočekali su čelni ljudi lokalne samopurave, predvođeni predsednikom Privremenog organa Damjanom Miljanićem u čijoj pratnji su najpre posetili Osnovnu školu “Isa Bajić” u Kuli. Direktorica škole Mirjana Ivić Mihajlović je gostima ukratko predstavila školu, a srdačan doček priredili su im najuspešniji sportisti iz škole, koji su iskoristili priliku i za zajedničko fotografisanje. Gosti, predvođeni ministrom Udovičićem su u Osnovnu školu “Isa Bajić” doneli sportske rekvizite za školsku salu. Nakon toga ministar Udovičić i ostali gosti su posetili Sportsku halu “Slobodan Čile Mišković” u Crvenki, kako bi se uverili kako odmiču radovi na adaptaciji ovog sportskog objekta, za šta je većinu neophodnih sredstava obezbedilo upravo Ministarstvo za sport i omladinu.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula Damjan Miljanić je najpre zahvalio visokim zvanicama što su danas boravili u našoj sredini i tom prilikom je rekao:

-Evo ovde smo u crvenačkoj hali i radovi praktično na završetku radova koji su urađeni, a koji su najvećim delom finansirani upravo iz Ministarstva za sport, a ono što je za nas značajno je to da sve što je u prethodnim godinama obećavano je i realizovano, a za naredni period nam ostaje još da završimo jednu fazu renoviranja hale nakon koje će hala biti potpuno rekonstruisana i imati onu punu namenu – istakao je Miljanić.

U svom obraćanju predstavnicima medija ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je rekao:

-Došli smo ovde da pokažemo timski koliko smo spremni da poboljšavamo položaj mladih na lokalu, da posetimo lokal, da razgovaramo sa lokalnim sportskim klubovima, ali i da omogućimo što bolje uslove za bavljenjem školskim sportom. Danas smo ovde da pokažemo jednu vrlo značajnu sinergiju između lokala, pokrajinskog sekretarijata, zajedno sa Sportskim savezom Srbije kao krovnim savezom i da vidimo na koji način možemo da pomognemo lokalnim klubovima. Ali ono što je najvažnije danas smo ovde da pokažemo da ono što smo obećali to smo i ispunili, da na terenu pogledamo šta je to zajedničkim snagama urađeno, da možemo da se podičimo našim delima i našim rezultatom na semaforu, kao i da vidimo šta je to što u narednom periodu možemo da uradimo da bi ne samo rukometaši Crvenke i sportisti iz Kule, već moram reći i svi sportisti iz Pokrajine, ali i iz Republike imali najbolje uslove za pripreme, za rad. Crvenka ima svoju rukometnu, ali sigurno i sportsku tradiciju. Želim da se zahvalim predsedniku Privremenog organa opštine Kula koji je svojim delovanjem pokazao koliko su mu važni sportisti i mladi na teritoriji njegove opštine i izdvajanje od 8,5 posto lokalnog budžeta je za svaku pohvalu i za primer drugima, jer time se pokazuje koliko se poštuje i omladinska politika i kako se razmišlja kada je reč o unapređenju položaja sportista i jačanju lokalnog sporta – rekao je Udovičić.

Ministar Udovičić i njegovi saradnici su Rukometnom klubu “Crvenka” poklonili i nove lopte, nije izostalo ni zajedničko fotografisanje sa olimpijskim šampionima, a članovi novinarske sekcije Osnovne škole “Vuk Karadžić” su za potrebe časopisa “Plamenko” Saveza za školski sport uradili intervju sa ministrom Vanjom Udovičićem.

Izvor i foto: kula.rs