U radnoj zoni “Jezero” u Sremskoj Mitrovici grade se proizvodni pogoni dve domaće kompanije

Radovi na postavljanju konstrukcija za fabričke hale su u toku, a otvaranje se očekuje do kraja godine. U novim fabrikama posao će pronaći više od stotinu Mitrovčana.

Prilikom obilaska gradilišta rečeno je da je jedna od kompanija koja gradi svoj pogon u Sremskoj Mitrovici fima “Belt” sa sedištem u Kraljevu, a koja se bavi proizvodnjom betonskih i armaturnih konstrukcija. Plan je da se svi radovi završe, objekat opremi , i proizvodnja u novom pogonu krene do kraja godine.

Druga kompanija koja investira u Sremsku Mitrovicu je “Aleks inženjering end konsalting ” i bavi se proizvodnjom filtera za vodu i bazenskih i spa sistema. Odlučili su da prošire svoju proizvodnju i plasman na druga tržišta , pre svega zbog saradnje sa kompanijom iz Švajcarske koja se bavi istom delatnošću. Odabrali su Sremsku Mitrovicu kao pogodnu za ulaganje i tu su dobili kažu, potrebnu podršku za realizaciju svoje investicija.

Obe ove kompanije kupile su na licitaciji zemljište u radnoj zoni “Jezero”, a novac od prodaje zemljišta slio se u gradsku kasu. Grad je komunalno opremio lokacije a najveći benefit grad će imati od novih radnih mesta. Radna zona Jezero predviđena je da privuče još više investitora.

Radna zona jezero odlična je, kažu nadležni, lokacija za sve potencijalne investicije.

Planirani rok završetka radova je do kraja godine, a po završetku radova u ovim kompanijama posao će pronaći više od stotinu Mitrovčana.

Izvor: rtv.rs
Foto: Živan Negovanović