Prodavci na kikindskoj pijaci dobili bolje uslove rada

Gotovo šest decenija od izgradnje prve pijace, Kikinđani sada imaju na raspolaganju nov, moderan zatvoreni objekat Gradske pijace. Ukupna vrednost izgradnje kompleksa, koji zauzima prostor od oko 3.000 kvadratnih metara, iznosi preko 300 miliona dinara, a najveći deo sredstava obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Izgradnja jedne od najbolje uređenih pijaca u Vojvodini počela je jula 2018, a prvobitni rok za završetak planiranih radova bio je tri godine. Iako je epidemijska situacija usporila radove i otežala realizaciju projekta, nov, funkcionalan objekat u samom centru Kikinde otvoren je za prodavce i kupce. Iako još uvek nema gužvi tipičnih za gradske pijace, potrošači su zadovoljni.

Uvreženo je mišljenje da se život jednog grada najbolje vidi upravo na pijaci, pa je pogled na život u Kikindi svakako sada lepši. Umesto rada na otvorenom, prodavci na kikindskoj Gradskoj pijaci dobili si mnogo bolje uslove rada. U ovom periodu godine muče ih manja platežna moć stanovništva s jedne, i obaveze koje moraju da izmiruju s druge strane.

Objekat kikindske Gradske pijace zauzima prostoru od oko 3.000 kvadratnih metara. U natkrivenom prostoru je 130 tezgi predviđenih za zelenu, mlečnu i robnu pijacu, kao i tržni centar sa devet lokala. Ukupna vrednost projekta je preko 300 miliona dinara, a pored lokalne samouprave, najveći deo sredstava obezbedila je Pokrajinska vlada, odnosno Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Izvor i foto: rtv.rs