Premijerka Brnabić na svečanom otvaranju Palate pravde u Kragujevcu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće danas u Kragujevcu svečanom otvaranju zgrade pravosudnih organa.

Najveći pravosudni infrastrukturni projekat, koji je Ministarstvo pravde pokrenulo u poslednjih nekoliko decenija i koji je u potpunosti finansiran iz budžeta Republike Srbije, otvoriće ministarka Maja Popović.

U kragujevačkoj Palati pravde smešteno je svih 11 pravosudnih organa, koji su do sada radili na više različitih adresa. To su Apelacioni, Viši, Osnovni, Prekršajni i Privredni sud, Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odeljenja Apelacionog prekršajnog suda, Upravnog suda i Državnog pravobranilaštva. Objekat koji se prostire na 25 000 kvadrata izgrađen je po najsavremenijim standardima, ima 24 sudnice i 74 kabineta, a u njemu radi više od 800 ljudi.

Grad Kragujevac je pored ostalog i pravosudni centar koji pokriva teritoriju od gotovo 2,5 miliona stanovnika, tako da će stvaranjem boljih uslova za rad – efikasnost pravosudnih organa, kako se procenjuje, biti poboljšana za 30 do 40 posto.

Inače, grad Kragujevac je za potrebe izgradnje Palate pravde, ustupio parcelu od 2 hektara, obezbedio komunalnu i putnu infrastrukturu.

Izvor i foto: kragujevac.rs