Predsednik Bokserskog saveza Srbije posetio Sombor

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članica Gradskog veća za oblast omladine, dece, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović upriličili prijem za predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina i predstavnike Bokserskog kluba Sombor: trenera Stojana Kneževića i takmičare Draganu Jovanović, Vukašina Tepića, Sejdi Nazifa i Omera Ametovića.

Tokom sastanka razgovarali su o učešću Bokserskog kluba Sombor u regionalnoj ligi i Prvoj ligi Srbije, kao i podršci grada i Bokserskog saveza Srbije. Predsednik Bokserskog saveza ovom prilikom najavio je da će Sombor uskoro da dobije novi bokserski ring, koji će omogućiti lakšu i bolju organizaciju novih takmičenja u našem gradu.

Povod današnje posete bio je i uspeh koji su ostvarili takmičari somborskog kluba u prethodnom periodu na međunarodnim takmičenjima. Dragana Jovanović osvojila je „Zlatnu rukavicu“ na turniru u Beogradu, kao i Vukašin Tepić, a Omer Ametović na nedavno održanom Svetskom prvenstvu plasirao se na deveto mesto. Omer Ametović i Sajdi Nazif trenutno se pripremaju za Evropsko prvenstvo za seniore do 22 godine koje će se u martu održati u Poreču (Hrvatska).

Nakon prijema u zgradi „Županije“, Nenad Borovčanin prisustvovao je treningu Bokserskog kluba Sombor i tom prilikom uručio im je, ispred Bokserskog saveza Srbije, ček u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

Izvor i foto: sombor.rs