Plate i penzije u Srbiji biće redovne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u Srbiji plate i penzije biti redovne, kao i da će se nastojati da se javni dug drži ispod 60 posto BDP-a.

“Javni dug je zao drug i to nam nije potrebno”, rekao je Vučić za RTV.

On je dodao i da ima mnogo problema, da neke fabrike otpuštaju radnike po ugovoru zbog toga što nemaju sirovine, ali da je situacija u Srbiji bolja nego u nekim drugim zemljama.

“I držimo javni dug pod kontrolom, jer imamo fabrike i nemačke i francuske, švajcarske i kineske”.

Kaže da ga je zabrinulo to što je neko počeo da preti Srbiji nedolaskom novih fabrika.

“Uzmite malj, udarajte me po glavi i neću vam reč reći. Ali ako počnete da pretite da Srbiji neće dolaziti fabrike, samo vam ostaje da plačete i da ne znate više šta da odgovorite na to”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je večeras u Srbiju stigla nova kompozicija Štadlerovog voza u Šid kao i da će se uskoro graditi pruga prema Šidu.

Kaže i da će se do Beča stizati za 4 sata i 50 minuta kada bude završena celokupna pruga preko Budimpešte.

Odbacuje i pojedine komentare da brzi voz Beograd Novi Sad u proseku ide 100 km na sat jer, kaže, ide 145, a da moze da razvije brzinu i do 230 na sat, ali je postavljeno ograničenje na 200.

Primetio je da neki ne mogu da priznaju uspeh i da se raduju uspehu zemlje, ali da se običan narod raduje.

Kaže i da niko zbog krize ne radi velike projekte, ali da će Srbija nastaviti sa gradnjom puteva, po manjim deonicama za Miloš Veliki, a da će Šan Dong da pozuri sa radovima na deonici Lajkovac – Valjevo i Gradište- Golubac.

Napominje i da će Mađarska svoj deo deonica pruge da završi do 2025, a da će Srbija godinu dana pre njih doći do Subotice i da će se putovati od Begrada za sat i 10 minuta.

Kaže i da ne bi bilo pruge Beograd Niš da nije evropskih prijatelja, ali i ističe da su to izgradili građani Srbije koji sve to plaćaju.

Izvor: Tanjug
Foto: Gradske info