Otvoren vrtić u Šimanovcima, spreman za 300 mališana

Više od 300 miliona dinara Pokrajinska vlada i Opština Pećinci uložili su u izgradnju vrtića u Šimanovcima. Otvaranjem ovog objekta od 1.700 kvadrata rešen je problem većeg obuhvata dece u Predškolskoj ustanovi “Vlada Obradović Kameni”, rečeno je na današnjoj svečanosti u Šimanovcima.

Nakon svečanog presecanja vrpce novi vrtić otvorio je svoja vrata za mališane iz Šimanovaca koji zbog toga pred našom kamerom nisu krili svoje oduševljenje.

Kako su Šimanovci poslednjih decenija doživeli privrednu ekspanziju, za zaposlene roditelje pre svega početak rada novog vrtića, praktično u komšiluku znači mnogo

Novi vrtić je deo Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni”” Objekat ima 1700 metara kvadratnih i spreman je da prihvati 300 polaznika.
Ovo je veliki dan za Šimanovce, ali i okolna naselja jer se na ovaj projekat duže vreme čekalo, kažu u Savetu Mesne zajednice.

U realizaciji projekta Opština Pećinci je imala podršku Pokrajinske vlade. Udruženim sredstvima stiglo se do cilja, rekao je prvi čovek te sremske lokalne samouprave.

Značaj ovog projekta prepoznala je iFondacija Novak Đoković koja je donirala deo namestaja, igračke i didakticčka sredstva u vrednosti od 8 miliona dinara. Danas je ovo jedan od najsavremnije predškolskih objekta u Sremu, poručeno je sa ove svečanosti.

Izvor i foto: rtv.rs