Obnovljena hala za tenis u Subotici

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio je oko 4,4 miliona dinara za rekonstrukciju hale za tenis u Subotici. Objekat koji koriste igrači Teniskog kluba “Spartak”, jedinstven je po tome što je sagrađen od čvrstog materijala, dok je podloga u istom šljaka.

Takmičari Teniskog kluba “Spartak” beleže proteklih godina izuzetne rezultate, a sam klub se već godinama nalazi među najuspešnijim sportskim kolektivima u Srbiji. Tome je doprineo i odgovoran odnos rukovodstva kluba, koje svake godine izdvaja značajna sredstva za infrastrukturna ulaganja.

“Napravili smo više terena nego što je bilo, obnovili smo kompletnu infrastrukturu što se tiče prostorija, kupatila i terena. Naišli smo međutim na problem, koji prevazilazi naše mogućnosti. Taj problem je ova hala u kojoj se sada nalazimo”, objašnjava Milan Vučković, predsednik Teniskog kluba “Spartak”.

Kako bi obezbedili sredstva za rekonstrukciju hale, koja je izgrađena pre 40 godina, rukovodstvo kluba se obratilo Gradu Subotici, a grad Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

“Vrednost ovog projekta je oko 4 miliona i 800 hiljada dinara. Pokrajina je za isti opredelila sredstva u visini od 4 miliona i 410 hiljada dinara, Grad je odvojio 176 hiljada i Teniski klub “Sparta” 152 hiljade dinara”, ističe Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.
“Prepoznali smo potrebe Grada Subotice i Teniskog kluba “Spartak” i priveli smo nameni ovaj objekat. Energetska efikasnost je kao što vidite sada na zavidnom nivou i naši teniseri, teniseri kluba “Spartak” sada imaju mnogo bolje uslove za trening”, dodaje Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Rekonstrukcija hale je pre svega podrazumevala zamenu staklenih površina, modernijom šestokomornom konstrukcijom i prozorima sa trosljonim staklom, koji, kako smo čuli, u značajnoj meri podižu energetsku efikasnost ovog jedinstvenog sportskog objekta.

Izvor i foto: rtv.rs