Novi rok za subvencije za fiskalizaciju od 15. marta

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas novi rok za prijavljivanje za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije, a koji će trajati od 15. marta do 5. aprila, kako bi svi obveznici fiskalizacije koji se ranije nisu prijavili mogli da dobiju pomoć države.
– Na sednici Vlade Srbije sutra će biti usvojena odluku o novom roku za prijavljivanje za subvencije za nabavku fiskalnih kasa. Rok za prijavljivanje je od 15. marta do 5. aprila i ja pozivam sve se nisu prijavili za subvencije da sada to učine”, rekao je Mali prilikom obilaska beogradskog frizerskog salona “Master klas” u kojem je instalirana nova kasa.
Dodao je da ima novca u budžetu za subvencije, da je sve isplaćeno na vreme i u dinar, te da će tako biti i sa onima koji se budu prijavljivali u narednom periodu. 

– Od 1. maja za sve koji treba da budu obveznici novog sistema važi pravilo da moraju da imaju nove fiskalne kase i uređaje i da potpuno rade po novom sistemu – podsetio je Mali, kao i da svi obveznici mogu da biraju između 200 softverskih i hardverskih rešenja.

Prethodni rok do kada su obveznici mogli da se prijave za subencije za novu fiskalizaciju bio je 31. januar 2022. godine.

Izvor: eKapija

Foto: pixabay.com