Niš: Položen kamen temeljac za izgradnju stambenih zgrada u „Novom Nišu“

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, vlasnik kompanije „Klin Ert Kapital“ Filip Rombu i direktor Ričard Hant položili su kamen temeljac za izgradnju prve od ukupno šest stambenih zgrada u komercijalne svrhe u kompleksu „Novi Niš“.

„Klin Ert Kapital“ posle 12 godina nastavlja gradnju stambenih objekata u kompleksu „Novi Niš“ na mestu nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“, rekla je gradonačelnica Niša.

Posle 12 godina pauze zbog birokratskih procedura zajedno smo pokrenuli projekat koji će „Novom Nišu“ pomoći da bude novi centar Palilule. Nedavno smo predali stanove pripadnicima Vojske Srbije i omogućili američkom investitoru nastavak izgradnje, a gradu novac koji ćemo ulagati u bolje uslove života svih Nišlija, navela je ona.

U prvoj zgradi biće sagrađeno 80 stanova ukupne površine od oko 10.000 kvadratnih metara bruto površine sa parkingom za svaki stan, rekao je Hant.

Govoreći o motivima za ulaganje u Nišu, Rombu je rekao da u Srbiji pošaljete mejl i dokumentaciju i dobijete dozvolu, dok u Bugarskoj, gde živim, za to su potrebne kutije i kutije dokumenata.

Primećujemo da su se u poslednje vreme dogodile pozitivne stvari u radu gradske administracije, naveo je on.

Izvor i foto: ni.rs