Ministarstvo čestitalo Međunarodni dan socijalnih radnika

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja čestitalo je danas socijalnim radnicima u Srbiji Međunarodni dan socijalnih radnika, uz zahvalnost što svakodnevno, bezuslovno pružaju pomoć i podršku onima kojima je ona potrebna.
Ministarstvo u saopštenju ukazuje na to da je jak i funkcionalan sistem socijalne zaštite jedan od važnih stubova dobrog funkcionisanja države, a da socijalni radnici predstavljaju važnu kariku u tom sistemu.

“Unapređenje sistema socijalne zaštite i njegov razvoj nezamislivi su bez glavnog partnera u tom poslu, socijalnih radnika i njihovog truda, rada, strpljenja, razumevanja i empatije za druge. Uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministarstva, zaposleni u sistemu socijalne zaštite dali su nemerljiv doprinos u borbi protiv pandemije Kovid 19 i očuvanju zdravlja korisnika”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će osnaživanje sistema socijalne zaštite i sposobnosti zaposlenih i nastavljanje unapređivanja njihovog položaja u narednom periodu biti prioritet Ministarstva.

“Briga o svakom građaninu Srbije i obezbeđivanje bolje i kvalitetnije mogućnosti za sve zajednički je cilj države i zaposlenih u sistemu socijalne zaštite, što se može postići samo sinergijom, razumevanjem i predanim radom”, ocenjuje u saopštenju Ministarstvo.

Izvor: Tanjug
Foto: Jadranka Ilić