Ministar Nedimović i pokrajinski sekretar Božić u poseti PG Tumbas u Kupusini

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar iz iste oblasti Čedomir Božić, posetili su danas poljoprivredno gazdinstvo Tumbas u Kupusini gde su sa domaćinima i predstavnicima lokalne samouprave razgovarali o aktuelnim temama u oblasti poljoprivrede.

Pokrajinski sekretar Čedomir Božić se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu rekavši da je posećivao ranije sela apatinske opštine, ali i da je prvi put u Kupusini.

Ono što mi je drago je što sam danas u razgovoru sa vlasnikom gazdinstva saznao da je njegov sin prošle godine učestvovao na konkursu za mlade gde je dobio sredstva u visini od 800 hiljada kojima je kupio prskalicu, kao i da su učestvovali na nedavnom konkursu koje je raspisao pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, rekao je Čedomir Božić

Od pokrajinskog sekretara za poljoprivredu smo saznali i da su sredstva za ovu godinu značajno veća u odnosu na prethodnu kada su u pitanju poljoprivredna gazdinstva, a naglasio je i da je jako dobra saradnja sa lokalnom samoupravom koja redovno prati i odaziva se na sve raspisane konkurse.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać se zahvalila ministru i pokrajinskom sekretaru na poseti, a posebno jer su dočekani u Kupusini.

Kupusina je izuzetan primer gde imamo sjajne domaćine koji se bave poljoprivredom, gde gazdinstva žive i za poljoprivredu i od poljoprivrede, rekla je Dubravka Korać dodavši za ovo apatinsko selo i da je posebno po tome što je u njemu komasacija u potpunosti završena.

Predsednica se zahvalila i pokrajinskom sekretarijatu na podršci u mnogobrojni projektima na kojima je naša opština učestvovala.

Pre svega tu je komasacija koja je završena u Kupusini, a gde smo imali kontinuiranu podršku, ali i projektima koje planiramo za ovu godinu. To je treća faza rekonstrukcije naše fabrike vode, čime ćemo završiti jedan ciklus gde bi građani bili mirni narednih 10-15 godina da znaju da piju dobru i ispravnu vodu. Takođe, ideja je da se urede atarski putevi i da uradimo projektnu dokumentaciju za kanalizaciju u Prigrevici, zaključila je Dubravka Korać.

Svoje zadovoljstvo današnjom posetom nije krio ni vlasnik gazdinstva Atila Tumbas, koji je kako sam kaže gazdinstvo nasledio od svog dede i oca.

Drago nam je da smo imali priliku da razgovaramo danas sa našim gostima o problemima sa kojim se susrećemo, ali i mogućnostima koja nude ministarstvo, pokrajinski sekretarijat i lokalna samouprava. Bavimo se ratarstvom, proizvodimo začinsku papriku i crni luk i u manjoj meri lekovito bilje i voćarstvo, rekao je Atila Tumbas.

Izvor i foto: soapatin.org