Javni poziv za prijavljivanje na program stručne prakse u opštini Ruma

Godinama unazad Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Ruma sprovode program stručne prakse. Zahvaljujući ovom projektu mladi koji su završili srednju školi ili fakultet imaju priliku da se okušaju u radu u struci za koju su se obrazovali. Javni poziv je otvoren od 1. marta i traje do utroška sredstava.

Zorica Radosavljević iz Rume završila je srednju ekonomsku školu, smer poslovni administrator. Za program stručne prakse, kako kaže, prijavila se da bi stečena znanja primenila na praktičnom radu, videla kako posao funcioniše i zaradila.
Program stručne prakse namenjen je nezaposlenim licima kako bi se osposobili za samostalan rad. Ova mera se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

U opštini Ruma godinama se spovodi ovaj program kako bi mladi i obrazovani iz ove opštine imali priliku da se okušaju u stručnom radu i dobiju mogućnost za kasnije zaposlenje.

Javni poziv za učešće u programu stručne prakse otvoren je od 1. marta i traje do utroška sredstava opredeljenih za tu namenu. Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti na odeljenju za finansije, privredu i poljoprivredu Opštine Ruma i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Izvor: rtv.rs
Foto: Opština Ruma