Dve nove fabrike dolaze u Sremsku Mitrovicu

Počeli su radovi na izgradnji dve nove fabrike u mitrovačkoj radnoj zoni Jezero. Reč je o kompaniji „Belt” iz Kraljeva koja otvara pogon za proizvodnju armaturne mreže, kao i „Alex inženjering i građevinarstvo” koji će ovde praviti filtere za pročišćavanje vode u bazenima.

Radovi na njihovoj izgradnji obišao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

„Industrijska zona Jezero postala je veliko gradilište o čemu svedoče mašine i kranovi koji užurbano rade na izgradnji dve nove fabrike. Fabrika Kompanije „Belt” u prvoj fazi planira zapošljavanje oko 30 radnika. Odmah pored nje je i kompanija „Alex inženjering i građevinarstvo” koja takođe planira zapošljavanje nekih 30 radnika u prvoj fazi i već u narednoj fazi novih 50 radnika. To su domaće kompanije, i jedna i druga planiraju završetak radova na izgradnji fabrike do kraja ove godine, a isto je tako i otpočinjanje procesa proizvodnje do kraja ove godine.” – rekao je Samardžić tokom obilaska.

„Alex inženjering i građevinarstvo” takođe već planira i proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u saradnji sa jednom švajcarskom kompanijom, formirali su holding kompaniju koja se bavi istom delatnošću, a čiju zgradu će izgraditi u narednom periodu odmah pored zgrade koje se trenutno gradi.

Preduzeće „Belt d.o.o.” bavi se trgovinom betonskim gvožđem, proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa, još od 1991. godine. Pod imenom „Belt” posluje od 2001. godine, 2013. godine osnovan je ogranak firme u Krnješevcima. Od 2020. godine ulažu u nove proizvodne pogone u Kraljevu i Krnješevcima, a od ove godine u našem gradu, gde uz pomoć najsavremenije svetske tehnologije u oblasti proizvodnje armaturnih mreža, binor nosača i obrađenog betonskog gvožđa za kratko vreme postaju lideri na tržištu Srbije i regiona.

Izvor i foto: mitrovica.info