Časopis “Liceulice” proslavio drugi rođendan u Kikindi

Časopis “Liceulice” već dve godine prodaje se u Kikindi. Prodavci su korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća”, a zaradu su često donirali onima kojima je u tom momentu bila potrebna pomoć. Naredni koraci već su napravljeni, a oni podrazumevaju potpunu samostalnost prodavaca, tako da sada Kikinđani časopis mogu kupiti i u popodnevnim satima.

Jedna od najlepših priča časopisa “Liceulice” dolazi baš iz Kikinde, a njena glavna junakinja je Svetlana Kalinov, korisnica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća”. Ceca je i jedan od prodavaca časopisa u Kikindi, a tekst o njenom životu, razmišljanjima i nadanjima našao se i u stranicama novina. Najveća želja bila joj je da ode na more:

Zahvaljujući gospođi, koja je pročitala moj intervju, otišla sam na more. Jako sam bila sreća i zadovoljna kad sam čula tu vest, tako da sam u septembru bila na moru 10 dana”, kaže Svetlana Kalinov.

Magazin “Liceulice” u Kikindi se prodaje od 2019. godine. Prodavci su prvo na Gradskom trgu radili uz pomoć radnih terapeuta, ali su brzo stekli samostalnost:

“Rezultati su bili sjajni. Kikinda je, kao i uvek, reagovala na najbolji mogući način. Kad god su prodavci u centru, dođu srećni i nasmejani i prodaju to što su poneli”, priča Cecilija Šajber, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća”.

Na kikindske prodavce časopisa “Liceulice” ponosne su i kolege iz Novog Sada. Brzo su savladali sve segmente prodaje i razvijali ih u pozitivnom pravcu:

“Kikindska priča je zaista od početka sjajna i brzo je rasla. Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća” je naš sjajan partner, koji je odlično radi sa prodavcima i prodaja u Kikindi je sada došla na preko 200 magazina po broju, što je sjajno”, dodaje Marko Miličević iz Udruženje “Patria”.

Osim što su umešni prodavci, korisnici “Naše kuće” mnogo puta su pokazali i koliko su dobri ljudi. Polovinu zarade, koja pripada njima, neretko su donirali u humanitarne svrhe i tako svima pokazali koliko im je veliko srce.

Izvor i foto: rtv.rs (Lidija Vučković)