Brnabić: Tadić lepo priča ali najvažniji su rezultati

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ume lepo da priča, ali ja mislim da su najvažniji rezultati koje neko postigne, rekla je sinoć premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je gostujući sa Tadićem i predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem u emisiji Hit tvit na TV Pink navela da je Tadić o njoj na Tviteru pisao “da je poluusmena i da otežano misli”.

“On lepše priča, ali meni je najvažniji rezultat, jesmo li otvorili ili zatvorili fabriku, jesmo li pitali sve koje je trebalo o promeni Ustava, i tu se razlikujemo od njegovog vremena”, rekla je Brnabić.

Na Tadićevo objašnjenje da je u emisiju došao nakon dosta vremena da bi ljudi čuli nekoga iz opozicije, rekla je da nije dobro ako on hoće da osvaja vlast da nas vrati u vreme kada nije bilo opozicionih medija, kada su sudije ostajale bez posla i kada se o važnim stvarima kao što je promena Ustava nije javno raspravljalo, za razliku od sadašnjeg vremena.

Navela je da je Savet za borbu protiv korupcije 2011. godine poručio da se tada nije moglo ništa reći protiv vlasti i da su novinari bili lišeni slobode izveštavanja.

“Danas je situacija u odnosu na tada nebo i zemlja, mnogi mediji su opozicioni, društvene mreže ne možete da kontrolišete”, rekla je Brnabić.

Na njene ocene bivši predsednik Srbije Tadić je odgvorio da je Srbija tada ipak bila ocenjena kao zemlja demokratije, a sada je ocenjena kao država sa delimičnom demokratijom.

Premijerka je uzvratila da bi bilo poštenije da Tadić citira poslednji izveštaj Evropske komisije koji, između ostalog, kaže da je Srbija u vladavini prava napravila značajan iskorak.

Izvor i foto: Tanjug