Apatin: Novi ciklus i još jedna kuća od Ministarstva za brigu o selu

Ministarstvo za brigu o selu predložilo je, a Vlada Srbije u januaru ove godine, donela Uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu, po kojoj je 22. februara raspisan Javni konkurs.

Okruglom stolu koji je početkom marta organizovan u Ministarstvu za brigu o selu prisustvovala je i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo što je tokom prošle godine na teritoriji opštine Apatin dodeljeno 19 kuća, te je ovom prilikom pozvala sve zainteresovane da podnesu zahteve i uđu u proceduru dobijanja kuće na selu.

Programom je, kao i prošle godine, predviđena dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Za ovaj program opredeljeno je pola milijarde dinara, a sredstva će se dodeljivati po redosledu podnetih prijava – do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

U sklopu novog ciklusa, danas je u Ministarstvu za brigu o selu zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić svojim potpisom omogućio da kuću na selu dobije Marina Kiralj iz Apatina, što je ujedno i dvadeseta kuća koja je u sklopu ovog projekta dodeljene na teritoriji naše opštine.

Izvor i foto: soapatin.org