Završnica obuke za kozmetičare u Sremskoj Mitrovici

Projekat pod nazivom “Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije Kovid 19” koji se sprovodi u Sremskoj Mitrovici ulazi u završnu fazu. Deset nezaposlenih lica prolazi obuku za pedikir, manikir i šminkere a po završetku uz sertifikat dobiće i start ap paket u vrednosti od 250 evra za započinjanje sopstvenog biznisa.

Projekat sprovodi Resurs centar za održivi razvoj, a podršku aktivnostima pruža projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje Usluga socijalne zaštite za osetljive grupe koji sprovodi GIZ. Deset devojaka od 20 do 40 godina iz Sremske Mitrovice prolazi kroz obuku za manikir, pedikir i šminkerke. Obuka će trajati do kraja meseca a zatim će devojke dobiti validne sertifikate o završenoj obuci ali i start ap pakete sa opremom i materijalima za započinjanje sopstvenog biznisa u vrednosti od 250 evra u zavisnosti od obuke koju su prošle.
Projekat se sprovodi u lokalu, te se obuka realizuje u saradnji sa lokalnim kozmetičkim salonima, dok je proces selekcije korisnika odradila Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica, koja je jedna od ukupno pet kancelarija u Srbiji koja je dobila mogućnost da bude deo projekta.

Projekat pod nazivom “Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije Kovid 19” sprovodi se u cilju povećanja profesionalnih kapaciteta lakšeg zapošljavanja lica iz osetljivih grupa. Akcenat je stavljen na osetljive grupe, i mlade majke sa decom. Po završetku projekta dobitnice sertifikata imaće priliku da započnu sopstveni biznis. Projekat sprovodi Resurs centar za održivi razvoj, a podršku aktivnostima pruža projekat Nemačko – srpske razvojne saradnje Usluga socijalne zaštite za osetljive grupe koji sprovodi GIZ.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay.com