Za 34 sportska kluba u opštini Vrbas 45 miliona dinara

Opština Vrbas obezbedila je rekordnu podršku za sportske klubove u 2022. godini. Za aktivnosti 34 sportska kluba iz opštinskog budžeta je na konkursu odobreno 45 miliona dinara. Novac iz opštinskog budžeta odobren je za realizaciju redovnih aktivnosti i održavanje sportskih manifestacija, a ugovore je uručio predsednik opštine Predrag Rojević. On je istakao da je sport, uz kulturu, obrazovanje i privredu, jedna od najvažnijih tačaka budućeg razvoja Vrbasa i da sportski klubovi i sportisti sa teritorije opštine Vrbas osvajaju nagrade na domaćim i međunarodnim sportskim takmičenjima.

“Vrbas je grad sporta. Grad šampiona. Opština Vrbas je ponosna na brojne sportske aktivnosti i uspehe, na klubove i pojedince koji postižu vrhunske sportske rezultate. Sportisti, njihovi treneri i svi sportski radnici, ne predstavljaju samo svoje klubove. Oni svojim predanim radom i uspesima čine mnogo za ceo Vrbas, za njegovu promociju na republičkom i međunarodnom planu, i hvala im na tome. Opština Vrbas je njihov pouzdan partner i podrška. U budžetu za 2022. godinu opredelili smo rekordnih 45 miliona dinara za sufinansiranje i podršku sportu i sportskim klubovima na teritoriji opštine Vrbas”, kazao je Rojević.

On ističe da je opština Vrbas posvećena unapređenju uslova za bavljenje sportom. Korišćenje Centra za fizičku kulturu “Drago Jovivić” je potpuno besplatno za sve klubove, a u 2022. godini, za podršku i razvoj sporta iz budžeta je izdvojeno 197,2 miliona dinara.
“Centar za fizičku kulturu “Drago Jovović” dobiće nov krov, a u glavnoj dvorni biće zamenjeni parket, stolice i tribine. U unapređenje našeg najvažnijeg sportskog objekta investiraćemo 40,5 miliona. Takođe, gradi se sportski teren sa tribinima u Ravnom Selu, a prošle godine smo rekonstruisali salu u Bačkom Dobrom Polju i sportske terene na Šlajzu. A sa ulaganjima u sport nastavićemo i u narednom periodu” kazao je Rojević.

Izvor: rtv.rs

Foto: Opština Vrbas