U Somboru održano takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju?“ održalo se juče u Somboru u organizaciji AMSS AMK „Magnet“, a pod pokroviteljstvom Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora.

U poznavanju saobraćajnih propisa nadmeću se deca osnovnoškolskog uzrasta, a znaće se proverava putem testa i poligona na kom učesnici voze bicikl.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Sombora, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, Antonio Ratković, koji je svim učesnicima poželeo puno uspeha u takmičenju i istakao da je cilj događaja prvenstveno da se najmlađi sugrađani upoznaju sa saobraćajnim propisima.

„Nakon dve godine pauze smo u ovoj godini zajednički uspeli da organizujemo takmičenje pod nazivom Šta znaš o saobraćaju. Ono što nam je izuzetno drago je da nas je poslužilo i vreme i da će se pored testiranja održati i poligon spretnosti. Učestvuje 13 osnovnih škola i drago nam je što su se odazvale. Celu manifestaciju podržava Savet za bezbednost saobraćaja, kako finansijski, tako i savetodavno, i cilj celog takmičenja i rada Saveta za bezbednost saobraćaja je svakako edukacija naših učesnika u saobraćaju, a pogotovo naših najmlađih učesnika u saobraćaju i zato nam je drago što danas vidimo ovoliki broj dece na poligonu“ rekao je gradonačelnik Ratković.

Manifestaciju „Šta znaš o saobraćaju?“ podržali su i Crveni krst Sombor, Srednja tehnička škola, Srednja ekonomska škola, Policijska uprava i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja.

Izvor i foto: sombor.rs