Tradicionalna izložba “U susret uskršnjim praznicima”

U holu Gradske kuće priređena je tradicionalna prodajna izložba “U susret uskršnjim praznicima”, u organizaciji Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, uz podršku GIZ-a, u saradnji sa udruženjima iz oblasti socijalne zaštite.

Pored udruženja, koja su predstavila radove i rukotvorine svojih članova, izložbi se priključila ŠOSO „Radivoj Popović“, a učestvovali su i učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki“.

Po rečima načelnika Dražena Riđošića, tradicionalna preduskršnja izložba udruženja iz oblasti socijalne zaštite, kao i slični događaji, pre svega služe za druženje, a Grad je veoma ponosan na ova udruženja i uvek će im pružati podršku. Riđošić je istakao da su udruženja iz oblasti socijalne zaštite učestvovala na konkursu koji je raspisao Grad za 2022. godinu i dobila bespovratna sredstva iz gradskog budžeta.

Učiteljica Zdenka Gospović iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ je rekla da je ova izložba jedno veliko iskustvo za đake prvake, prilika da vide različitosti ljudi, da razviju i neguju empatiju. Tu su bili i učenici četvrtog razreda, koji već imaju iskustvo kada su izložbe u pitanju, a predstavili su razne radove poput dekupaža i veza.

Mirjana Malbašić, predsednica udruženja građana „Autizam govori srcem“ je rekla da gradska uprava godinama pomaže udruženje u održavanju radionica i programa. Istakla je da se sugrađanima dopadaju aktivnosti koje realizuju, što je slučaj i sa ovom izložbom.

Ovom prilikom načelnik Riđošić je čestitao i Međunarodni dan Roma, koji se obeležava 8. aprila.

Izvor i foto: mojgradsm.rs