TO opštine Žabalj razvija saradnju sa srednjoškolcima

Omladinski centar opštine Žabalj inicirao je sastanak između žabaljske Turističke organizacije i učenika Srednje škole „22. oktobar“ koji su se odlučili za turistički smer, sa ciljem da se uspostavi saradnja između đaka i ove organizacije. Srednjoškolcima će biti pružena prilika da se prvenstveno upoznaju sa svim potencijalima opštine, a potom da te potencijale i sami predstavljaju posetiocima i tako obavljaju praksu sa maksimalnom posvećenosti mentora.

Direktorica TO opštine Žabalj Marija Čupić istakla je da je dogovorena saradnja od velikog značaja za buduće turističke radnike.
„Svesni smo da je tokom školovanja malo prakse i da je praksa u turističkim agencijama i hotelima često nedovoljna, jer uglavnom zaposleni nemaju vremena da se u velikoj meri posvete učenicima. Zbog toga smatramo da je ovo odlična prilika da nauče kako se zaista radi ovaj posao, da im se maksimalno posvetimo i da uvide šta je pravo uživanje u bavljenju turizmom. Osim toga, kad se upoznaju sa seoskim turizmom, ma čime se bavili u životu, ovo im može biti i dodatni posao, u smislu da možda neki od njih odluče da pružaju različite usluge turistima, poput smeštaja“, objasnila je Čupićeva.

Učenici će biti uključeni u opštinsku turističku ponudu tako što će biti domaćini, odnosno vodiči. Sledeće nedelje Omladinski centar i TO opštine Žabalj počeće organizovanje izleta za njih, odnosno svake nedelje će upoznavati turističke potencijale jednog mesta u opštini, dok ne obiđu sve. Nakon toga, biće osposobljeni da dočekaju turiste, zajedno sa vodičima i da im prenesu ono što su naučili. Potencijal ove vojvođanske opštine je u poljoprivredi, odnosno u proizvodima poput sira, meda, vina i rakije. Tu je i prelepa priroda, odnosno Stara Tisa, hipodrom i golf teren, jedan od dva u celoj Srbiji. Sve to ponudiće kako domaćim, tako i inostranim turistima kao dodatni izlet, a ubuduće će se fokusirati i na đački turizam.

Izvor i foto: formatzabaljaz.rs