Teren Sokolskog društva u Sremskoj Mitrovici uskoro u novom ruhu

Radovi na adaptaciji jednog od najpoznatijih simbola Grada Sremska Mitrovica – terena Sokolskog društva, ili poznatijeg kao Partizan, nalazi se u završetku druge faze u sklopu kompletne rekonstrukcije započete pre nekoliko meseci. Obnovom kultnog Mitrovačkog sportskog stecišta, ovo mesto biće na usluzi svom građanima Mitrovice, za manifestacije svih vrsta sa posebnim ciljem da se motivišu mladi da se bave sportom.

Sokolsko društvo godinama u nazad važi za jedno od omiljenih mesta Mitrovčana. Osnovano još tokom prošlog veka kao “Sportsko sokolsko društvo”, ima veoma bogatu tradiciju, koja ni do danas nije prekinuta, a sve zahvaljujući deci i Mitrovčanima različitog starosnog doba koji godinama svojim uspesima u sportu ostavljaju trag budućim generacijama.

U drugoj fazi radova postavljeni su reflektori , urađena je fasada na okolnim zidovima, a u toku su radovi na uređenju svlačionica. Za publiku koja bude posećivala sportske manifestacije organizovane na ovom igralištu postavljeno je i novih 450 sedećih mesta. Najveći benefit ipak, imaće deca, koja će ovde svakodnevno trenirati.

Najteži projektni zadatak bio je upravo rekonstrukcija pomoćnog objekta, gde su u toku radovi na adaptaciji prostora u moderne svlačionice. Sredstva za rekonstrukciju obezbedio je Grad uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Gumirana podloga koja je bila postavljena privremeno je sklonjena da ne bi pretrpela oštećenja tokom završnih radova. Po završetku radova, koji su planirani za kraj aprila, biće vraćena i prilagođena nameni, kao u ostalom i ovaj mitrovački simbol, u kom će stasati još mnogo generacija sportista.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay.com