Subotički Ličani na Sajmu zavičaja

Udruženje Ličana “Lika” Subotica je učestvovalo na Trećem „Sajmu zavičaja“ u organizaciji Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, uz podršku Pokrajinske vlade, održan je u Hali ,,Master“ na Novosadskom sajmu 13.02.2022. godine (nedelja). Sajam zavičaja je imao za cilj da poveže i unaprijedi saradnju institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja iz Srbije i regiona, u oblasti privrede, turizma i kulture. Na više od stotinu štandova predstavili su se izlagači koji su prikazali izvorno stvaralaštvo i bogatu kulturnu baštinu svoga kraja.

Udruženje Ličana ,,Lika“ Subotica je prezentovalo svoje godišnje aktivnosti kao što su Ličko prelo,  manifestaciju ,,Dani Nikole Tesle u Subotici“ koja se organizuje u julu mesecu u povodom rođenja čoveka,  naučnika koji je zadužio čovječanstvo Nikole Tesle. Prisutni su imali priliku da vide dio rukotvorina (Ličke coklje-suvenir, Ličke torbice-suvenir, Ličku kapu, majice sa likom Nikole Tesle-natpisom Dani Nikole Tesle u Subotici, …), također, prisutni su probali Ličke uštipke i basu.

Prostor za izlaganje Udruženje je djelilo sa  KUD ,,Marko Orešković“ na čijem čelu je neumorna,  nasmejana i uvijek požrtvovana za oblast kulture i tradicije rodnog kraja Like gospođa Mira Mandić.

Tekst i foto: external (subotica.info)