Subotica: Radno vreme za Dan državnosti

Za vreme predstojećeg državnog praznika Sretenja – Dana državnosti, u utorak i sredu, javna preduzeća i ustanove neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstvo.

Sretenje ili Dan državnosti obeležava se u znak sećanja na dva istorijski značajna datuma, kada je 15. februara 1804. godine na zboru u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i kada je, na isti datum 1835. godine, u Kragujevcu, izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države.

Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Dan državnosti se praznuje 15. i 16. februara, a ukoliko drugi dan praznika pada u nedelju, prebacuje se na ponedeljak koji je neradni dan.

Preduzeće “Čistoća i zelenilo” tokom ova dva dana neće odvoziti smeća iz domaćinstva, osim u dva prigradska naselja – Verušić (15. februar) i Bikovo (16. februar) gde će s ekućno smeće odnositi putem žutih vreća.

Sinagoga će oba dana raditi po redovnom radnom vremenu (10-18h), a posetioce očekuje poklon iznenađenje.

Tokom državnog praznika Dan državnosti Srbije, 15. i 16. februara, radiće dežurne pošte, ukupno 68 pošta u Srbiji, a za naš lokalitet značajne oba dana od 0 do 24 časa radiće pošta na Graničnom prelazu “Horgoš”, dok glavna pošta u Subotici, u Prvomajskoj ulici, ne radi u utorak, a u sredu radi skraćeno – od 7,30 do 14 časova.

Preduzeće “Subotička toplana” neće raditi oba dana državnog praznika.

U Domu zdravlja Subotica u utorak is redu biće organizovano dežurstvo:

Služba za opštu medicinu – zdravstvena zaštita odraslih – Ambulante u gradu i prigradskim naseljima neće raditi oba dana praznika, osim ambulante Ogranka IV (Karađorđev put 55) koja će raditi od 7 do 20 časova. 24-časovno dežurstvo u Bajmoku i Čantaviru obezbediće Služba za hitnu medicinsku pomoć.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece organizovaće dežurstvo u utorak i sredu u Dečjem dispanzeru od 7 do ponoći. Nakon toga dežura Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Subotica.

Stomatološka služba organizovaće dežurstvo u Zubnoj poliklinici od 7 do 13 časova.

Vakcinalni punkt u Novoj opštini neće raditi oba dana praznika.

Respiratorna ambulanta (ATD) u Harambašićevaoj ulici radiće od 7 do 20 časova.

JKP “Parking” neće naplaćivati uslugu parkiranja u utorak i sredu u svim zonama na teritoriji Grada Subotice, a neće ni raditi reklamacije i blagajna u okviru preduzeća.

Objekti u nadležnosti preduzeća “Stadion” kao što su Gradsko klizalište , SRC “Prozivka” i Gradski stadion radiće redovno, dok će bazen u Dudovoj šumi, Stonoteniska hala, Gradsko strelište i tereni u Prvomajskoj biti zatvoreni za građane.

Transportno preduzeće „Subotica-trans“ će u naredna dva dana saobraćati prema sledećem redu vožnje:

  • U utorak i sredu autobusi će saobraćati prema redu vožnje za nedelju.
  • Linija „Subotica-Segedin-Subotica“ će saobraćati redovno.
  • Linija „Subotica-Beograd-Subotica“ neće saobraćati.
  • Na liniji „Subotica-Novi Sad-Subotica“ saobraćaće polazak u 11:40 iz Subotice i 20:00 iz Novog Sada dok jutarnji polazak neće saobraćati.

Izvor i foto: subotica.com