Stojan Berber jedan od dobitnika 58. Vukove nagrade

Kulturno prosvetna zajednica Srbije uručila je priznanja dobitnicima 58. Vukove nagrade, za naročite doprinose u stvaralačkom radu, na širenju kulture, obrazovanja i nauke. Jedan od dobitnika ove značajne nagrade je i profesor dr Stojan Berber.

“Dobijao sam nagrade u Somboru, nagrade na nivou Vojvodine, sada mi je stigla nagrada iz Beograda. Mnogo mi znači, jer prepoznaje neke stvari koje sam ja radio, da su kvalitetne i da imaju neki širi značaj. Prepoznate su na nivou Srbije, jer te knjige koje sam pisao, a ima ih podosta, počev od Miloša Crnjanskog, preko Dobrice Ćosića, do svojih romana, ostali su zapaženi. Stizale su nagrade od Udruženja književnika Srbije, kao i od Društva književnika Vojvodine, tako sa ovo ne smatram slučajnošću, nego jednim normalnim hodom kroz život”, rekao je Berber.

Osim Vukove nagrade Stojan Berber dobitnik je i Oktobarske nagrade Grada Sombora, dobio je nagradu za životno delo Akademije Ivo Andrić, Orden Njegoša prvog stepena Republike Srpske, nagradu Venac Laze Kostića kao i mnoge druge.

Izvor i foto: rtv.rs