Sremska Mitrovica: O ulaganjima u seosku infrastrukturu

U intervjuu za Sremsku TV, Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice podsetio je na aktivnosti lokalne samouprave na polju obnove ruralne infrastrukture.

Poslednjih godina, Grad Sremska Mitrovica je veoma intenzivno radio na unapređenju uslova života seoskog stanovništva. Gradile su se nove i rekonstruisale stare škole, vrtići, crkve, kapele, kao i parohijski domovi. Kompletna javna rasveta je zamenjena novim, štedljivim LED svetiljkama, sređivana su dečja igrališta i tereni, a najviše se radilo na unapređenju ruralne putne infrastrukture.

Tim intenzitetom nastavilo se i ove godine, i po pitanju rekonstrukcije seoskih saobraćajnica, ali i šljunčenja atarskih puteva.

Kako je istakao Samardžić, samo tokom meseca aprila ove godine, završeni su radovi na šljunčenju atarskih puteva u Ravnju dužine oko 5km, takođe i u vikend naselju u Manđelosu, dok je u Divošu grebanim asfaltom nasut put koji spaja ulice Sloboda i Partizanska, a u ovom mesto je asfaltirana i Pionirska ulica kao i plato ispred seoske crkve.

U Bešenovu su završeni radovi na asfaltiranju oba kraka ulice Surduk, čime je obezbeđeno da svaka kuća u ovom fruškogorskom selu dobije asfaltirani prilaz. Pre nekoliko dana, upravo u Bešenovu su izliveni i osveštani temelji kapele koja se gradi na seoskom groblju. Strmi put koji vodi do groblja u Ležimiru je takođe dobio novi asfalt, dok je u Jarku rađeno uređenje centra sela. Rekonstruisane su prostorije mesne zajednice uz njihovo unutrašnje uređenje, sa dvorišnim mobilijarom.

Što se tiče Laćarka, Samardžić je podsetio da je u centru urađeno parterno uređenje. Takođe, postavljen je i semafor najsavremenije generacije, a deo Pinkijeve ulice, koju Laćarci zovu “Terazije”, dobio je novi asfalt. U Zasavici I uskoro se očekuje useljavanje đaka u novu školu. Reč je o starom objektu škole koji je kompletno rekonstruisan.

Samardžić je naglasio da je još mnogo toga ostalo da se radi, što nas i očekuje u lepom vremenu pred nama, kako bi se u mnogome olakšao život meštanima mitrovačkih sela.

Izvor i foto: mojgradsm.rs