Sombor: Rekonstruisan dnevni boravak OŠ “Avram Mrazović”

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i načelnik Odeljenja za obrazovanje gradske uprave Goran Todorić obišli su novi dnevni boravak Osnovne škole „Avram Mrazović“, gde ih je dočekala direktorka Maja Sekulić.

Kako bi školarci provodili ugodno vreme u dnevnom boravku, rekonstruisan je, adaptiran i proširen prostor, zamenjeni su prozori i vrata, postavljene su klime i kupljen je novi nameštaj, a ove radove i opremanje finansirao je Grad Sombor.

„Pre dve nedelje završeni su radovi na uređenju dnevnog boravka u Osnovnoj školi Avram Mrazović u Somboru. Ukupno je Grad Sombor izdvojio četiri miliona dinara za uređenje ovog predivnog prostora. Ono što je bitno je da je kompletno deo prostora saniran, da su urađena nova rasveta, urađene su podne obloge, zidovi su okrečeni, školska biblioteka je premeštena u drugi deo škole, tako da smo dobili jedan predivan prostor gde će đaci provoditi svoje slobodno vreme“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Gradonačelnik je naglasio da su svi radovi završeni u veoma kratkom roku, te da se nada da će deca, nastavnici i učitelji u novom prostoru imati prijatan boravak.

„Kao što smo pričali prošle godine u Osnovnoj školi Dositej Obradović, naša želja je da svake godine, u bar po jednoj školi, uredimo po jedan ovakav prostor. Svakako, nabavljen je i novi nameštaj i ono što mene raduje je da deca ovde sa zadovoljstvom dolaze, urade svoje domaće zadatke, odmore i nadam se da će što više dece koristiti ovaj prostor, a svakako i nastavnici i učitelji u svoje slobodno vreme verujem da će boraviti ovde“ poručio je Ratković.

Maja Sekulić, direktorka OŠ „Avram Mrazović“ istakla je da jedan ovakav prostor znači i više nego mnogo, da su deca i više nego zadovoljna, te da se broj dece u dnevnom boravku naglo povećao od kako je novi prostor urađen.

„S obzirom na to da škola ima dve grupe produženog boravka, prostor u kome je produženi boravak radio do sada bio je mnogo manji od ovoga, a ovakav prostor nama znači mesto gde deca u isto vreme imaju gde da ostanu nakon nastave, imaju podršku učitelja koji rade u produženom boravku u vezi sa izradom domaćih zadataka, imaju prostor za igru, imaju prostor za relaksaciju, imaju izlaz na dvorište, tako da ovim prostorom oni dobijaju sve ono što treba da dobiju da bi u školi naučili ono što treba da nauče, da bi se, sa druge strane, osećali prijatno, ali i da bi roditelji bili bezbedni i komotni što se tiče ostajanja dece u školi dok ne pozavršavaju svoje obaveze i dok ne dođu po njih“, rekla je direktorka Maja Sekulić.

Izvor i foto: sombor.rs