Sombor: Podrška projektu “U bojama dece”

Gradsko veće grada Sombora danas je održalo 91. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 10 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća odobrili su da se sufinansira projekat „U bojama dece“ Udruženja somborskih učitelja. Ovaj projekat bazira se na razvoju stvaralaštva za decu, sa ciljem da dodatno afirmiše Sombor kao grad u kojem je započelo obrazovanje učitelja u ovom delu Evrope.

Na 91. sednici Gradsko veće prihvatilo je deobni bilans između Centra za socijalni rad Sombor i Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora. Prema ovom deobnom bilansu, Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora preuzeće na upravljanje od Centra za socijalni rad deo sredstava, prava i obaveza nad imovinom i deo zaposlenih, za potrebe pružanja usluga u socijalnoj zaštiti na teritoriji Grada Sombora.

Gradsko veće na 91. sednici prihvatilo je ponudu JKP „Prostor“ za vršenje stručno-tehničkog nadzora za 2022. godinu, kao i ponude za molerske radove na fudbalskom stadionu u Aleksa Šantiću, izradu ograde na pomoćnom terenu FK „Žak“ Sombor, izgradnju toaleta na fudbalskom stadionu u Stanišiću i izradu ograde na teniskom terenu u Bezdanu, koje će unaprediti i poboljšati sportsku infrastrukturu na teritoriji Grada Sombora.

Članovi Gradskog veća odobrili su i zahtev Elektrodistribucije Srbije za izgradnju kablovskog voda na katastarskoj parceli 10199 KO Sombor 1.

Izvor i foto: sombor.rs