Smanjen broj starih sudskih predmeta na području Vojvodine

U Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodina održan je sastanak svih predsednika viših sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu, na kojem je zaključeno da se uočava smanjenje broja starih predmeta, ali je istovremeno povećan priliv novih predmeta, narocito u građanskim odeljenjima viših sudova.

Na sastanku su razmatrani godišnji izveštaji o radu Viših sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu za prošlu godinu, te su analizirani podaci o ukupnom broju primljenih rešenih predmeta u toku 2021. godine, sa posebnim osvrtom na podatke o postupanje u starim predmetima i hitnim postupcima, navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Kad je reč o radu sudova u toku ove godine, izneta su očekivanja smanjenja broja predmeta, s obzirom da je normalizovana situacija prouzrokovana epidemijom virusa Kovid koja je svakako, kako je saopštio Viši sud u Novom Sadu, uticala na tok i dužinu trajanja sudskih postupaka.

Sastanak je organizovao predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu Darko Tadić, sa predsednikom Višeg suda u Novom Sadu, Miroslavom Alimpićem.

Sastanku su prisustvovali i predsednica Višeg suda u Sremskoj Mitrovici,Biljana Martinović, predsednik Višeg suda u Somboru, Branislav Petković, predsednik Višeg suda u Subotici, Ferenc Molnar, predsednik Višeg suda u Šapcu, Saša Knežević, zamenica predsednice Višeg suda u Zrenjaninu, Vojislava Veselinović i predsednica Osnovnog suda u Novom Sadu, Tamara Radović.

Izvor: Tanjug

Foto: Envato