Šangajske fabrike se pripremaju za pokretanje proizvodnje; Tri smrtna ishoda među kovid pacijentima

Šangajske fabrike, uključujući Teslu, počele su danas pripreme za ponovno otvaranje svojih pogona i pokretanje proizvodnje nakon skoro tronedeljenog lokdauna i obustave redovnih aktivnosti zbog širenja korona virusa.

Kompanija Tesla je pozvala radnike da dođu u fabriku da bi se pripremili za ponovno pokretanje proizvodnje, saznaje Rojters iz dva izvora koji tvrde da je jedan od dobavljača suočen sa logističkim problemima, iako iz Tesle do sada niko nije komentarisao ove navode.

Iz SAIC Motor, kineskog partnera Folksvagena i Dženeral motorsa, kažu da će danas početi sa probnom fazom primene planova za obnavljanje proizvodnje.

U međuvremenu, Šangaj ima za cilj da zaustavi širenje COVID-19 van karantinskih područja do srede, citirao je Rojters svoje izvore, što bi omogućilo dalje ublažavanje karantina.

Šangaj: Tri smrtna ishoda među kovid pacijentima

Prvi put od kada je krajem marta u Šangaju uvedena blokad zbog širenja korona virusa, kineske vlasti su prijavile smrt tri osobe obolele od kovida-19.

U saopštenju gradske zdravstvene komisije navodi se da su žrtve bile starosti između 89 i 91 godine i nevakcinisane, preneo je BBC.

Zvaničnici Šangaja ranije su upozorili da je samo 38 odsto stanovnika starijih od 60 godina potpuno vakcinisano.

Grad sada treba da uđe u još jedan krug masovnog testiranja, što znači da će se stroga blokada za većinu stanovnika nastaviti i u četvrtoj nedelji.

Kina je do sada tvrdila da u Šangaju niko nije umro od kovida-19 u gradu što se sve više dovodi u pitanje.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA