Sa radom počeo Privremeni organ opštine Kula

U Kuli je danas održana prva sednica Privremenog organa opštine Kule, na kojoj su donete odluke o prestanku funkcije predsednika, zamenika i sekretara Skupštine opštine Kula. Na konstituitvnoj sednici je imenovan sekretar Privremenog organa, Milorad Vuksan. Za predsednika Privremenog organa imenovan je Damjan Miljanić, a za članove Mihajlo Pašo, Livia Kozma, Đorđo Peruničić i Predrag Balandžić.

Predsednik Privremenog organa, Damjan Miljanić objasnio je povod za konstituisanje privremnog organa. Ovaj organ je oformljen u skladu sa zakonom, s obzirom da će se u aprilu održati i lokalni izbori. Miljanić je istakao da je to logičan splet okolnosti, s obzirom da je ovo izborna godina i na lokalnom nivou. Kako bi se spojili lokalni i republički izbori odlučeno je da se izbori u našoj opštini pomere za svega par meseci.

Kada je reč o kapitalnim investicijama, infrastrukturnim projektima, kao i konkursima koji su raspisani Miljanić je istakao da će svi projekti biti sprovedeni kako su i planirani. Najvažniji infrastukturni projekti nastavljaju da se sporvode, ali i oni finansijski manji ali jednako značajni svakako se obaljaju po planu, bez obzira na sve.Stgriktno je naveo da ni jedna aktivnost neće biti ni usporena ni odložena usled rada Privremenog organa. Kada je u pitanju rad Privremenog organa Damjan Miljanić se osvrnuo na njegove nadležnosti, koje su u principu baziraju na zameni rada predsednika Opštine i rad Skupštine. U toku nedelje očekuje se i radna sednica Privremenog organa opštine Kula.

Izvor i foto: kula.rs