Rad žabaljske hitne službe značajno olakšan zahvaljujući novoj opremi

U zdravstvenu zaštitu u opštini Žabalj konstantno se ulagalo u proteklom periodu. Napravljene su kovid ambulante za decu i odrasle, sa opremljenim čekaonicama. U nekoliko navrata stizala je nova oprema za Službu hitne medicinske pomoći, od koje je najznačajniji novi respirator. Svi medicinski i nemedicinski radnici Doma zdravlja Žabalj, uključujući ambulante u sva četiri mesta, dobili su po dva kompleta novih uniformi. Takođe, ambulante su rekonstruisane, zamenjena je stolarija, a rešen je i problem prokišnjavanja, odnosno postavljen je novi krov u čuruškoj ambulanti. Stizala je i oprema za vakcinalne punktove, aparati za merenje pritiska, pulsni oksimetri, toplomeri.
Šef Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Žabalj dr Tatjana Berić-Cmiljanović istakla je da je neizmerno zahvalna, kako lokalnoj samoupravi, tako i mnogim pojedincima sa kojima su ostvarili odličnu saradnju.

„Lokalna samouprava je definitivno imala sluha za sve naše potrebe. Obezbedili su nam sve ono što nam je bilo potrebno za rad, a ne bismo sami mogli da kupimo. Takođe, posebno želim da se zahvalim ljudima koji su zaslužni za to da naš rad bude vidljiv, a da građani budu na vreme obavešteni o svemu. To je i lokalni portal Format Žabalj, već dugo imamo odličnu saradnju i zajedničkim snagama smo uspeli da prevaziđemo težak period koji je iza nas“, kazala je dr Berić Cmiljanović.

Za žabaljsku hitnu službu lokalna samouprava obezbedila je novu opremu i to opremu za reanimaciju, posebno za oživljavanje dece, zatim opremu koja se koristi za kiseoničnu potporu, u okviru koje je stigao i transportni respirator, a kupljena je i oprema koja se koristi u traumatologiji i veliki broj aparata koji su potrebni u svakodnevnom radu.

„Do sada nismo imali priliku da dobijemo toliko stvari koje nam značajno pomažu u radu. Imali smo osnovnu opremu, koja je prilično dotrajala, tako da nam je nova oprema od neprocenjive vrednosti. Mnogo nam znači što je opštinsko rukovodstvo prepoznalo potrebe naše službe i tako su nam olakšali rad i omogućili da pružimo što efikasniju pomoć pacijentima, a posebno je važno da imamo opremu koja je potrebna za pružanje pomoći deci, a koju do sad nismo imali, odnosno koja je bila minimalna“, objasnila je doktorka.

Dom zdravlja Žabalj, uz veliku podršku lokalne samouprave, Štaba za vanredne situacije opštine Žabalj i mnogobrojnih volontera uspeo je da se izbori sa korona virusom, a sva ulaganja koja su se dogodila u protekloj godini značajna su i za budući rad ove ustanove, koji je umnogome olakšan u gotovo svim segmentima.

Izvor i foto: formatzabalj.rs