Poznati finalisti Festivala poezije mladih

Najznačajnija pesnička manifestacija za mlade u našoj zemlji ove godine trajaće od 24. do 28. maja.
Kako je saopštio sekretar Festivala Branislav Zubović, na ovogodišnji konkurs javilo se 84 pesnika do 27 godina iz Srbije i regiona sa ciklusom od deset pesama.

Žiri 54. Festivala poezije mladih u sastavu Pero Zubac, predsednik, Snežana Nikolić i Goran Labudović Šarlo doneo je odluku da se na Festival kao najuspešniji pesnici konkursa, pozovu: Andrija Radović iz Podgorice, Lazar Bukumirović iz Novog Sada, Pavle Zeljić iz Lipničkog Šora, Rade Šupić iz Lazarevca, Amar Ličina iz Novog Pazara, Aleksandra Papović iz Nikšića, Dunja Ožegović iz Beograda, Mima Peković iz Novog Sada, Viktorija Ćosić iz Beograda i Tamara Pantović iz Kragujevca.

Festival poezije mladih u Vrbasu, najznačajnija poetska manifestacija u regionu, održaće se ove godine od 24. do 28. maja. Prema rečima sekretara Branislava Zubovića, Festival koji ove godine proslavlja 54. rođendan, biće domaćin brojnim pesnicima, književnim kritičarima i muzičarima različitih generacija, a među neizostavnim gostima su: Pero Zubac, akademik Jovan Delić, Đorđo Sladoje, Miroslav Aleksić, Anđelko Anušić, Veroljub Vukašinović, Jela Marićević, Bratislav Milanović, Predrag Bjelošević, Andrija Radulović, Miloš Janković, Rastko Lončar, Đorđe Matić i drugi.
Festival dodeljuje Prvu nagradu koja je štampanje knjige pobedniku, drugu i treću nagradu koje su novčane i nagradu ”Stanko Simićević” koja se dodeljuje najmlađem finalisti.

Takođe, dodao je Zubović, Festival dodeljuje i otkupnu nagradu najboljem mladom slikaru u okviru programa ”Paleta mladih”.

Izvor: rtv.rs
Foto: Ilustracija