Posle dve godine ponovo “Vaskrs na Paliću”

Posle dve godine pauze na Paliću je danas ponovo održana manifestacija “Vaskrs na Paliću”. Iako je pretila, kiša na kraju nije poremetila planove Udruženja “Jogi”, kao glavnog organizatora.video icon
Na Velikoj terasi okupio se veliki broj građana, pre svega dece, a sama manifestacije je imala trostruki karakter.

“Pre svega turistički, dakle da ponudimo još jedan način promocije Palića. Da za ovaj praznik koji traje nekoliko dana, kada su mnogi slobodni od petka do ponedeljka, okupimo ljude na ovom lepom mestu, pre svega Velikoj terasi. Tu je zatim i kulturni karakter, da negujemo tradiciju oslikavanja jaja i da motivišemo mlade, a kao treći smo uveli i taj humanitarni karakter. Manifestacija je naime gratis za sve prisutne, ali želimo da se podsetimo da neko možda nije mogao sebi da priušti poklone za Uskrs, pa da ovo bude doprinos svih nas, da se setimo njih. Ovoga puta prikupljamo novac za decu sa posebnim potrebama, štićenike Doma “Kolevka””, objašnjava Olivera Imbronović, predsednica Udruženja “Jogi”.

Organizatori su u samu manifestaciju uključili nekoliko ugostiteljskih objekata sa Palića, između ostalih i “Ellite Palić”.

“Kao što ste imalu prilike da vidite, ovo je četvrti put da je ova manifestacija uspešno organizovana. Ima puno dece, deca su bila uspešna u pronalaženju jaja, učestvovali su u nagradnim igrama, pevali su, skakali su, igrali su. Meni je srce puno što su se deca ovako lepo provela na Paliću”, ističe Dalibor Sekulić, direktor “Ellite Palić”.

U kulturno-umetničkom programu, koji je prethodio farbanju jaja, učestvovali su Folklorni ansambl “Sunce”, i Dance studio “Boombox”.

Izvor i foto: rtv.rs