Počinje izgradnja fabrike vode u opštini Žabalj

Potpisan je ugovor o izgradnji fabrike vode, odnosno postrojenja za preradu pijaće vode u opštini Žabalj, koja će se najpre graditi u Čurugu, a biće završena ove godine.

Vrednost investicije je 65 miliona dinara koje je obezbedila lokalna samouprava i JKP „Vodovod opštine Žabalj“, dok se još 25 miliona dinara finansira se iz buyeta Pokrajinske vlade. Takođe, gradiće se i fabrika vode, odnosno veliko izvorište u Gospođincima, koje bi trebalo da bude pušteno u rad sledeće godine, a snabdevaće vodom, osim Gospođinaca, još i Žabalj i Đurđevo. Gradiće se veliko postrojenje, bunari i kompletan cevovod kroz Žabalj do Đurđeva. U toku je projektovanje, a vrednost te investicije je oko 400 miliona dinara.

Direktor JKP „Vodovod opštine Žabalj“ Radovan Plačkić istakao je da je zadovoljan što je ugovor i zvanično potpisan i što počinju radovi.

  • Svesni smo koliko će žiteljima opštine značiti ovaj projekat, odnosno koliko je važno da svi dobiju potpuno ispravnu i kvalitetnu pijaću vodu. Već neko vreme radimo na tome, a sad je došla na red i realizacija- kazao je Plačkić.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović objasnio je da će fabrike vode biti izgrađene po najvišim standardima i zahvalio se direktoru Vodovoda na zalaganju da se projekat realizuje.

  • Potpisivanjem ugovora Opština Žabalj ušla je u konkretizaciju projekta obezbe-

đivanja kvalitetne pijaće vode za sve stanovnike. Zbog same obimnosti projekta koji se odnosi na izgradnju postrojenja u Gospođincima, nadam se da ćemo uspeti do kraja godine, odnosno početkom sledeće da potpišemo isti ovakav ugovor koji smo potpisali za Čurug. Realizacijom pomenutih projekata naseljena mesta u celoj opštini biće snabdevena vodom odgovarajućeg kvaliteta, po najvišim evropskim standardima- rekao je Radanović.

Ugovor je potpisan sa kompanijom „Milanović tretman voda“ iz Kragujevca koja će izvoditi radove, a u sastavu je „MIND Grupe“. Imaju više od 20 godina iskustva na realizaciji ovakvih projekata širom sveta. Kako je poručeno, izgradnjom ovih fabrika biće potpuno rešen problem vodosnabdevanja u opštini, a građani će dobiti zdravu i ispravnu vodu za piće.

M. Rašić

Izvor: dnevnik.rs

Foto: pixabay.com